Här bjuder Gävle på bästa surfupplevelsen

Vill du kitesurfa i omgivning av Gävle så är det framförallt Rullsand som gäller. Det finns även möjlighet vid den närliggande stranden Långsand. Däremot är det främst just Rullsand som nämns av de som ofta diskuterar kitesurfing på nätet.

Rullsand kallas ibland för ”Mellansveriges riviera” vilket kommer från den långa sandstrand som sträcker sig längs kusten.

Boende

Rullsands camping har 18 stugor, 250 platser för husvagnar/husbilar samt ett stort antal tältplatser. Campingen ligger mycket nära stranden vilket gör att oavsett var man bor så tar det maximalt 3-4 minuter att nå vattnet. Trots närheten till vattnet skapas en lugn tillvaro på campingområdet tack vare en att ett skogsparti skiljer boendeområdet från strandområdet.

En möjlighet är även att bo på hotell eller vandrarhem inne i Gävle. Det tar inte mer än ca 30 minuter att åka in till staden. Här ges ett betydligt större utbud av boendemöjligheter. På vägen in till Gävle från Rullsand ligger även Furuvik som är värt ett besök för barnfamiljer och de som tycker om djurparker och tivolin. Även Älvkarleby ligger nära dit fiskeintresserade bör åka då orten är känd för sitt fantastiska laxfiske.

Äta

På campingområdet finns en restaurang med 160 sittplatser (ute och inne). Här bjuds det på underhållning varje dag under högsäsong. Andra restauranger finns i närliggande orter som Älvkarleby, Skutskär och Furuvik.

Biludden

Precis granne med Rullsands camping ligger naturreservatet Biludden. Det är en smal udde som sträcker sig ut i havet i 3,5km. Här finns flera platser att grilla på, stora havstornssnår samt bevis på att militären en gång ansåg att biludden var värd att försvara.

Kurser i Gävle

Det finns flera företag i Stockholm som erbjuder kurser i Stockholm och dess omnejd. Ett exempel är Kiteboardcenter som anordnar kurser vid stränder kring både Stockholm, Uppsala och Gävle. Önskar du gå en kurs kan företaget kontaktas för kommande datum på kurser i Gävle.