Kitesurfing i Jericoacoara , Ceará

Jericoacoara når man enklast med en bussfärd från Fortaleza som varar ca 6 timmar. Sista anhalten är där vägen tar slut vid byn Jijoca. Där byter man från den svala, sköna bussen till en fyrhjulsdriven lastbil som tar en den sista biten mot Jericoacoara. Jeri är som en oas och ligger mitt i ett naturreservat omringat av en stort områd av sand, nästan som en gigantisk öken. Där vägen tar slut och terrängen tar vid åker man ca tre kvart lastbilen som är ombyggd med plastsäten och tak bakom hytten. Färden går via sanddynerna efter beachen och till slut når vi Jericoacoara där vi välkomnas av byns invånare som alla vill hitta och suga tag i nya kunder eftersom turism är huvudinkomstkällan här.

jijoca bus jericoacoara

Jericoacoara är väldigt omtyckt särskilt bland surfare och här finns en mängd skolor, butiker och resorst för surfare. Jag ville såklart hitta nya kunder här för mina surfglasögon. Även om det är i slutet på säsongen och en lugn period på ca 4-5månader väntade utan vind, så var det inga problem att sälja in glasögonen. Behovet av dessa glasögon är mycket stort eftersom kunderna verkligen behöver det och butikerna och skolorna kan tjäna bra med pengar på att sälja dessa glasögon. Dessutom vill alla självklart ha exklusiv försäljningsrätt så innan man lovar något måste jag komma fram till vilken som är den bästa samarbetspartnern. Som det ser ut nu har jag en butik/skola som heter FREE WIND på huvudgatan Rua principal i Jericoacoara som kund. Denne kund har exklusiv rätt på glasögonen men eftersom denne inte konkurrerar med clubventos.com direkt så accepterar de att jag samarbetar även med dem. Efter fortsatta diskussioner med club ventos får jag troligtvis äran att leverera en större mängd glasögon när säs0ngen drar igång igen i juni-juli.

Redan nu har jag även fått ny beställning av FREE WIND efter att de sålt slut på alla glasögon de tidigare köpte för ca 1,5 veckor sedan!

Här är en bild från beachen i Jericoacoara, perfekt för kitesurf och windsurf!

kitesurf windsurf jericoacoara