Kitesurfing i Tyskland

När man tänker på att åka utomlands för kitesurfing är det kanske inte Tyskland som är det första alternativet som poppar upp i huvudet. Men faktum är att Tyskland med framförallt sin långa kustremsa exponerad mot både Nordsjön och Östersjön bjuder på en rad riktigt fina spots med mycket bra vindförhållanden och stränder som passar bra för kitesurfing. Det är framförallt mellan perioden april till oktober som de är säsong för surfing runt Tysklands öar och stränder. Det märks också på det ökande antalet av surfcenters som etablerar sig på heta surfspots.

Sylt

Ön Sylt i Nordsjön tillhör Tysklands nordligaste punkter. Här är det mycket strandliv och glamour för Tysklands jetsettare som gäller med sina 4 mil långa stränder av riktigt fin sand. Med många sandbanker och stabila vindförhållanden finns det möjligheter både nybörjare och mer avancerade surfare som vill ut och surfa på vågorna som omger Sylt i tyska Nordsjön.

Rügen

Rügen i krokarna runt Stralsund i Östersjön är en populär ort som passar perfekt för både semesterfirare och weekendbesök. Här kan du surfa utefter de välkända kalkklipporna som tillsammans med de fina sandstränderna kantar havet. Några välkända kitespots vid Rügen är Wiek med sitt grunda vatten, Thiessow med sitt djupa vatten och Krepitz med inslag av både vågor och stilla hav.

Fehmarn

Ön Fehmarn är en av tysklands mest populära öar i Östersjön och har blivit en riktig hotspot för surfare. Här finns finns många kitecamps och centers där du kan gå kurser i kitesurfing, köpa och hyra utrustning. På ön Fehmarn kommer Kitesurf World Cup 2018 gå av stapeln från 24 augusti till 2 september.