Tips för att sköta hemmet även när du är på semester

kitesurfing med fåglarNär det är dags för kitesurfing och semester finns det några saker som du kan göra för att få hemmet omskött så att du kommer hem till en hemtrevligare bostad. Det gör att du kan koppla av än bättre på semestern samtidigt som du vet att ditt hem är i goda händer under tiden. Nedan följer några tips över hur du kan sköta hemmet även när du är på din surfsemester.

  • Be grannar eller vänner att tömma din brevlåda. Genom att du får hjälp med att tömma brevlådan varje dag minskar du risken för att utsättas för inbrott. Dessutom är det praktiskt att komma hem till sin bostad och slippa högar med post som väntar.
  • Kanske du har någon nära vän eller granne som också kan vattna dina blommor då du är på semestern. Det är väldigt trist att komma hem och upptäcka att alla blommor har dött under tiden som du varit borta.
  • Att anlita städhjälp för att städa under tiden du är på semester är också ett sätt att hålla hemmet i skick under tiden du är borta. Städfirman kan utföra vanlig städning för att hålla dammet borta samtidigt som du kommer hem till ett rent och väldoftande hem. Det går även att skräddarsy städtjänster vilket innebär att du exempelvis kan beställa mattvätt, byte av sängkläder, fönsterputsning och tvättning som kan utföras då du inte är hemma. Besök städfirman Paulz och se deras utbud av tjänster för att bilda dig en uppfattning av vad som går att få.

En städfirma kan också hjälpa dig med att vattna blommorna och ta in posten, om du inte har någon granne som kan hjälpa dig. När du anlitar en städfirma kan du göra avdrag med 50 % av arbetskostnader genom RUT-avdraget.

  • Har du trädgård kan du också anlita en trädgårdsfirma eller kanske någon granne som kan hjälpa dig med att klippa gräset, vattna blommor och buskar och kratta löv. Det är också något som bidrar till att minska risken för inbrott samtidigt som du slipper alla måsten direkt då du kommer hem.
  • Har du pool så är det ett utmärkt tillfälle att få denna tömd, rengjord och återfylld under tiden som du är ute och surfar i världen. Om du anlitar en städfirma för städning i hemmet kan de säkerligen också åta sig att rengöra poolen också under tiden du är borta.